Camp Nolia avrustar

Camp Nolia i Umeå har stängt sina portar för i år. Och utan tvekan har det varit en mycket lyckad mässa med närmare 120 000 besökare.

- Det har varit mycket arbete, men fantastiskt roligt eftersom resultatet blev så bra, säger försvarsmaktens platschef Anders Rönnqvist.

Det här var tredje året med konceptet Camp Nolia. Till årets mässa gjordes det några förändringar. Bland annat blev det ingen tjejkväll, utan istället var det en speciell tjejträff varje dag under mässan. 70 tjejer Under dessa samlingar var det Försvarsmaktens skolinformatörer som höll i trådarna. Närmare 70 tjejer visade intresse och fick en ingående information om hur de skulle kunna bli en del av försvaret. En annan förändring var att göra ett stort informationstält mitt på området. Runt detta var de olika enheternas tält uppbyggda. - Det blev något av hjärtat på Camp Nolia, väldigt lyckat, säger Anders Rönnqvist. Förevisningar Varje dag under veckan har det gjorts förevisningar. Ett populärt inslag var när 19:s pansarbataljon drog igång sina stridsfordon. F 21:s hunduppvisning var också välbesökt varje dag. - Nästa år ses vi i Piteå, säger Anders Rönnqvist. Roger Larsson » Läs mer: Försvarsmaktens dag på Stora Nolia