Bildspel från Afghanistan

Den nuvarande svenska styrkan i Afghanistan har nu varit på plats i fem månader. I det här bildspelet återfinns bilder på svenska soldater, afghanska miljöer och människor. Det bilderna har gemensamt är att de alla är tagna under det dagliga arbetet som de svenska soldaterna utför.

Bildspel: Afghanistan augusti 2007Bildspel: Afghanistan augusti 2007 (Flash)

Väl på plats i Afghanistan går tiden vansinnigt fort, det är arbete mer eller mindre dygnet runt och många av oss förlorar snart uppfattningen om vilken veckodag det är.


Mycket arbete
Det beror inte på att alla dagar ter sig lika utan på att alla dagar innebär arbete vilket gör att veckodagarna förlorar sitt värde som riktmärke i tillvaron. Veckodagar fyller enbart en funktion i en tillvaro med återkommande ledigheter och därför ägnar vi som arbetar i Afghanistan veckodagarna föga uppmärksamhet.
Bildspelet skildrar denna ständigt pågående svenska insats.

Soldaternas vardag
Syftet med det här bildspelet är att ge en bild av den svenska vardagen i Afghanistan. Och att göra så utan att koppla ihop det med ett specifikt uppdrag eller en enskild insats. Du får självklart inte en heltäckande bild av varken vårt arbete eller vår vardag. Dokumentationen som förmedlas är fragmentarisk och subjektiv, men den ger ändå en korrekt bild av några svenska soldaternas vardag.

Sök Afghanistanstyrkan
Om du funderar på att söka tjänstgöring i Utlandsstyrkan kanske bildspelet i bästa fall kan räta ut ett par frågetecken. Nästa rekryteringsperiod sker under vecka 43-46 och min personliga uppfattning i frågan är glasklar - sök tjänstgöring i Afghanistan så snart du kan.

Startsa bildspel (öppnas i ett nytt fönster - kräver flash)

Av: Pelle Vamstad
Press- & Informationsofficer FS13