Hett om öronen i Kosovo

Under en period har personalen på KS15 haft det riktigt hett om öronen, men inte i form av kravaller och oroligheter.

Det som har orsakat den tunga tjänsten och omvända dygnsrytmen är värmeböljan som har drabbat Kosovo och övriga Balkan de senaste veckorna.

För att kunna arbeta effektivt och målinriktat har soldaterna förlagt ett flertal patruller och även annan verksamhet nattetid, då temperaturen har sjunkit till en mer human temperatur. Under den senaste veckan har medeltemperaturen varit mellan +35 och +40 grader, med en topp på 42 grader under tisdagen den 24 juli. Senare delen av veckan har medgett ett bättre arbetsklimat för alla, när den stora termometern på stabshuset har visat +25 grader i stället för +42 grader. Camp Victorias egen brandgrupp har haft hektiska dagar, då de har hjälpt till att släcka några av de många bränder som härjar runt omkring på åkrar och i skogar. » Läs mer på www.mil.se/int Terese Andersson Tjf Press- och informationsofficer KS15