Riktad pilotrekrytering i Uppsala

Under två dagar genomförde RekryC en satsning mot pilotyrket i samband med att Flygvapnets uppvisningsflygarträning ägde rum i Uppsala.

På plats var kapten Johan Wormbs och kapten Martin Sachs från Rekryteringscentrum i Stockholm samt flygeleverna fänrik Jonas Björk och fänrik Patrik Lagne från Flygskolan i Linköping. Målgruppen var värnpliktiga i Stockholmsområdet. Soldaterna bjöds först på en hissnande flyguppvisning med A 32 Lansen och JAS 39 Gripen. Därefter hade de möjlighet att ställa alla möjliga och omöjliga frågor till flygeleverna.

Sammanfattningsvis var det ett gyllene tillfälle att kombinera uppvisningsflygning med flygelever för att göra en riktad satsning för pilotyrket mot värnpliktiga.

Pilotansökningsblankett finns här och sista datum för ansökan till utbildningen med start hösten 2008 är 1 juni 2007. Välkommen med din ansökan. Alla krav, både grundläggande och speciella finner du under Bli officer.