Generalsbesök i Liberia

Med bara veckor kvar innan den svenska Liberiastyrkan roterar hem, fick LA05 besök av C insats, general Jan Jonsson.

Sällskapet runt general Jonsson inkvarterades på Camp Clara tillsammans med den svenska styrkan. Besöket inleddes med en rundtur tillsammans med fjärde pluton, Delta Sierra, i Guthrie gummiplantage där de svenska soldaterna gjort många patruller under året. Då general Jonsson är chef för samtliga militära operationer, både i Sverige och utlandet, var hans huvudsakliga uppdrag i Liberia att göra en officiell avanmälan av det svenska truppbidraget. Som representant för Sverige besökte han därför både SRSG Alan Doss och chefen för UNMIL:s militära del general Chikadibia Obiakor. Innan det var dags att återvända till Sverige fick generalen också följa soldaternas arbete på marken i Monrovia. Tillsammans med kompaniets andra pluton, Bravo Sierra, åkte generalen stridsfordon 90 till de centrala delarna av Monrovia där han också gick fotpatrull tillsammans med soldaterna.