Försvarets forum

FÖRSVARETS FORUM nummer 2, 2017

Sidinnehåll

ETT LIV PÅ BOTTEN

De var 14 som började. Nu är nio kvar. Deras mål: en rälig guldgroda som halssmycke. Läs mer om vägen till att bli röjdykare – och insatschefens förhållande till Gonzo på sidorna 12-21.

BERGET SKA BESTIGAS

Ingemar Wahlberg utreder Försvarsmaktens materielbehov åt försvarsberedningen inför nästa försvarsbeslut. Och det finns en hel del saker som behövs. Så vad säger utredaren?
– Jag kommer vara helt ärlig mot politikerna och tala om vad som är bäst för Sveriges militära förmåga, säger Ingemar Wahlberg på sidorna 22-25.

LÖSNING PÅ LOGISTIK

Det sägs att man kan utföra militära operationer utan logistik. Problemet är bara att man utför dem inte särskilt länge. Lär mer om Logistikskolans arbete på sidorna 28-33.

SLAGET OM TIMBUKTU

I tre dygn låg Tomas Forsman och 120 svenska fallskärmsjägare i stridsställning utanför Timbuktu. Det kan ha förhindrat ett nytt Srebrenica. Läs mer på sidorna 36-43 – och varför Mali01 nu får ett unikt tillägg på sina släpspännen.

Försvarets forum nr 2, 2017

Om Försvarets forum

Försvarets forum är Försvarsmaktens flerfaldigt prisbelönta personaltidning, som kommer ut sex gånger per år. Tidningen speglar livet som anställd i Försvarsmakten och ger en bild av vad som händer i olika delar av organisationen.

Utgivningsdagar 2017: 27 februari, 25 april, 19 juni, 6 september, 30 oktober och 20 december.

Produktion och ansvarig utgivare

Produktion: kommunikationsavdelningen på Högkvarteret.

Redaktör: Dag Enander.

Ansvarig utgivare: Marcela Sylvander, kommunikationsdirektör Försvarsmakten.

 

Synpunkter, förslag eller bidrag?

E-posta redaktionen: ff-red@mil.se