Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till jobb & karriär

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Försvarets forum

FÖRSVARETS FORUM nummer 4, 2016

Sidinnehåll

Över snittet

På 711:e kompaniet finns det flera soldater som jobbat i mer än sex år. Vad har fått dem att stanna kvar? Och vad är kontentan av Annika Nordgren Christensens personalförsörjningsutredning? Läs mer på sidorna 12-17.

Gråa giganter

Inga fasta destinationer eller tidtabeller. Men alla möjliga laster, på upp till 75 ton. Heavy Airlift Wing i ungerska Papá har uppdrag i hela världen. Försvarets forum följde med på ett. Läs på sidorna 22-33.

Pinsamt problem får lösning

De senaste åren har det saknats 90-kängor. Förra året blev bristen akut. Nu är nya leveranser på gång och det pinsamma problemet ska aldrig mer kunna uppstå. Läs om hur på sidorna 35-37.

I vått och torrt

Stå på långsidan av en simbassäng. Dyk i, ned längs kanten och ut till första svarta linjen, vänd tillbaka samma väg, upp och stå. Sedan samma sak till andra och därefter tredje linjen, på en dryg minut. Du har just klarat ett av många vattenfysprov för en röjdykare. Men den viktigaste egenskapen sitter mellan dina axlar. Läs mer om vad som krävs på sidorna 41-45.

De fick oväntat besök

När ställföreträdande insatschef Berndt Grundevik dyker upp en morgon på ett förband är det inte för att dricka kaffe. Lär mer om hur en oanmäld beredskapskontroll går till på sidorna  50-53.

Försvarets forum nr 4, 2016

 

Om Försvarets forum

Försvarets forum är Försvarsmaktens personaltidning och kommer ut sex gånger per år. Tidningen speglar livet som anställd i Försvarsmakten och ger en bild av vad som händer i olika delar av organisationen.

Produktion och ansvarig utgivare

Produktion: kommunikationsavdelningen på Högkvarteret.

Redaktör: Dag Enander.

Ansvarig utgivare: Marcela Sylvander, kommunikationsdirektör Försvarsmakten.

 

 

Synpunkter, förslag eller bidrag?

E-posta redaktionen: ff-red@mil.se