Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till jobb & karriär

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Information om Kursutbud 2017-2018

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, har sedan cirka ett år tillbaka genomfört en översyn av det samlade kursutbudet rörande utbildning i underrättelsetjänst. Denna översyn har renderat i ett helt nytt utbud av kurser.

Från och med 2015 kan FMUndSäkC erbjuda sex nya kurser i underrättelsetjänst. I genomförandekatalogen för 2017-2018 framgår kursnamn, tid för genomförande, sista ansökningsdatum samt eventuella förkunskapskrav för respektive kurs.

Inställda kurser vid FMUndSäkC:

För frågor om inställda kurser och utbudet av nya utbildningar i ämnet Underrättelsetjänst hänvisas till fmundsakc-utbe@mil.se.

Vid frågor om övrigt kursutbud, vänligen kontakta utbildningshandläggare Gudrun Holm, utbildningschef överstelöjtnant Rickard Åström eller major Anders Bengtsson.