Chefen Dalregementet

Överste Ronny Modigs inledde sin karriär som sergeant på det Dalregemente som lades ner 2000. Nu tillträder han som regementschef på det återetablerade Dalregementet och ser fram emot att få återvända för att bygga upp framtidens arméförband med ett modernt lätt infanteri.

Som chef på Dalregementet kommer Ronny Modigs att arbeta med många frågor, inledningsvis är det fokus på rekrytering och samarbete:

Ronny Modigs, chef för nyinvigda Dalregementet I13 i Falun.
Foto: Alexander Gustavsson/Försvarsmakten

— Det som kommer att bli viktigt inledningsvis är att bygga ett lag genom att rekrytera personal och att staka ut visionen för regementet. Vi gör ju den här resan tillsammans med många andra människor, organisationer och myndigheter. Att skapa gott samarbete lokalt är centralt för Försvarsmakten och för mig i mitt uppdrag, säger Ronny Modigs.

Den nye regementschefen har en gedigen militär karriär bakom sig, med erfarenheter från såväl utlandstjänst som att ha varit med om att bygga upp specialförbanden i Sverige från mitten på 1990-talet. Han kommer närmast från Försvarshögskolan (FHS), som institutionschef och högskoledirektör. 

— Efter att ha varit med och byggt upp specialförbanden från grunden vet jag hur roligt och stimulerande det är att utveckla något nytt. Det är dessutom väldigt spännande att vara med i den tillväxtfas som Försvarsmakten är i just nu. Vi ska leverera enligt den tidsplan som är satt av riksdag och regering, säger Ronny Modigs.

 

Dalregementet - I 13
Fakta Dalregementet - I 13
  • Förkortning: I 13
  • Ort: Falun
  • Personal: 130
Så har vi räknat