Västra Götalands län

Information om övningen Aurora 17 i Västra Götalands län.

Våra hemtransporter

Från onsdagen den 27 september transporteras övningsdeltagarna hem på vägarna runt om i Sverige. Ingen väg kommer helt att stängas av men trafiken kan komma att påverkas.

Läs mer om transporterna

Göteborg

  • Mottagning av utländska förband, så kallat värdlandsstöd, genomförs mellan 11 september och 20 september. Platser där det sker militär verksamhet är Landvetter flygplats, Hisingen och Göteborgs hamn. Utländska luftvärnsförband kommer att gruppera på Hisingen i drygt en vecka för att sedan att omgruppera till andra delar av Sverige. Under perioderna 8 september till 12 september och 16 september till 20 september kommer tunga transporter att ske i dessa områden men de anpassas till tidpunkter då det stör trafiken minst. Bryt eller hindra inte militärkolonner av fordon.
  • Skjutfälten vid Sisjön, Säve och Södra skärgården kommer att användas som under normal övningsverksamhet. Följ anvisningar på informationstavlor och vägbommar. 

Såtenäs

  • Ökad verksamhet med transport- och stridsflyg på Såtenäs flygplats sker från måndag 18 september till onsdag 27 september. Flygning sker tidvis även dygnet runt.