Ungdomsverksamhet

Ta chansen till en upplevelse och få en inblick i Försvarsmaktens verksamhet i Norrland. Vid Norrbottens regemente, Artilleriregementet och Norrbottens flygflottilj genomförs årligen ungdomsaktiviteter i form av bland annat ungdomsläger och Military Weekend. Har du det som krävs för att bli en Arctic soldier?

Foto: Försvarsmakten.

Aktiviteterna riktar sig mot dig som är 15 år och äldre och är anpassade så att den som är frisk och kry kommer att orka med. Syftet med Försvarsmaktens ungdomsverksamhet är att ge deltagarna en inblick i Försvarsmaktens verksamhet och den försvarsanställdes arbetsliv och arbetsmiljö. Förbanden i norr är ledande i landet vad gäller utbildning av förband för strid i vinterklimat. Det gäller att ha kunskap för att både överleva och få maskiner och system att fungera även om temperaturen sjunker under noll. Detta får du uppleva mer av när du deltar i ungdomsläger eller "Military weekend".

En "Military weekend" genomförs under en helg och är en mer komprimerad upplevelse där du får en kortare inblick i livet som rekryt.

Ett ungdomsläger inleds med att du hämtar ut din uniform och övrig utrustning, vilket innebär att det enda du behöver ta med dig hemifrån är hygienartiklar, legitimation och fickpengar. Du kommer att bo på likadana logement som rekryterna. Ett fullmatat program ser till att du hinner uppleva många utmanande, roliga och intressanta saker. Du kommer att ha en bra uppfattning om hur det kan vara att utbilda sig inom det militära. Du kan lugna dina föräldrar genom att tala om att säkerheten alltid står i centrum.

Inför 2018 är det inte tagit ett beslut huruvida sommarlägret på I 19 skall tas upp igen eller inte. Information om detta publiceras senare.

Norrbottens regemente - I 19
Fakta Norrbottens regemente - I 19
  • Förkortning: I 19
  • Ort: Boden, Arvidsjaur, Kiruna, Umeå, Härnösand och Östersund
  • Yrkesofficerare: 489
  • Gruppbefäl, soldater och sjömän (kontinuerlig tjänstgöring): 402
  • Gruppbefäl, soldater och sjömän (tidvis tjänstgöring): 512
  • Civilanställda: 116
  • Reservofficerare: 683
Så här har vi räknat