Ledningsregementet låter ungdomar från 15 år prova på Försvarsmaktens verksamhet två gånger om året. Nästa 58-timmars test- och informationshelg genomförs under hösten 2017.

Test- och informationshelgen ger deltagarna en möjlighet att prova på Försvarsmaktens verksamhet. Något som för många blir en total omställning från det vanliga livet hemma. Redan under början av helgen märks omställningen av för vissa av deltagarna.

– Ja, ni ska gå upp klockan halv sex så ni hinner med allting. Ni behöver hinna städa innan ni går iväg för att äta frukost. Försvarsmakten skiljer sig en hel del från det ni är vana med hemma, säger löjtnant Vanja Kollmann till kursdeltagarna under introduktionen.

Deltagarna får prova olika former av fysiska och psykiska utmaningar i form av samband, sjukvård och exercis. Under test- och informationshelgen får deltagaren möjlighet att prova allt detta. Deltagarna bor på regementet och får låna den utrustning som behövs.

Ansökningstiden för pappersansökan har nu gått ut. Vi handlägger digitala ansökningar. Scanna eller fotografera din ansökan och skicka till e-postadressen nedan.

Sista ansökningsdag 31 oktober.


Frågor går bra att ställa till ledr-rekrytering@mil.se 

Ledningsregementet
Fakta Ledningsregementet
  • Förkortning: LedR
  • Ort: Enköping
  • Personal: 1 050
Så har vi räknat