Prao vid Fjärde sjöstridsflottiljen

PRAO är ett tillfälle för ungdomar i årskurs åtta och nio att lära sig mer om
Försvarsmaktens verksamhet genom att besöka en av våra arbetsplatser, för att
prova på olika moment under en vecka.

PRAO är en möjlighet för ungdomar i årskurs åtta och nio att lära sig mer om Försvarsmaktens verksamhet genom att besöka en av våra arbetsplatser för att få prova på olika moment under en vecka. 

Fjärde sjöstridsflottiljen håller till på Stockholms amfibieregemente några mil söder om Stockholm och löser uppgifter på, under och över ytan, ute till havs och på land. Som PRAO-elev behövs ingen tidigare erfarenhet av livet till sjöss. PRAO-veckan vid Fjärde sjöstridsflottiljen syftar till att ge en inblick i marinens verksamhet på land, eller nära land hela veckan.

Under veckan får PRAO-eleverna prova på att bära uniform och lösa uppgifter tillsammans med nya kamrater. Eleverna får övernatta i sovsal, måltider serveras och personal finns med eleverna dygnet runt för en rolig, lärorik och utvecklande PRAO-vecka.

När och hur?

Fjärde sjöstridsflottiljen erbjuder prao endast en utvald vecka per år, ansökningar till denna vecka behandlas bara när ansökan är öppen. 

Just nu finns ingen möjlighet att ansöka och inga praoplatser att söka. Mer information om vilken vecka det blir under 2023 uppdateras här tidigast i början av året. 

Vid övriga frågor om PRAO vid Fjärde sjöstridsflottiljen är du välkommen att maila. Notera att alla förfrågningar om PRAO andra veckor än den utvalda veckan kommer få nej till svar.

4.sjostridsflj-prao@mil.se

Fjärde sjöstridsflottiljen
Fakta Fjärde sjöstridsflottiljen
  • Förkortning: 4.sjöstridsflj
  • Ort: Berga, Haninge garnison
  • Personal: 550
Så har vi räknat