Prao i marinen

Under hösten 2023 erbjuder vi prao för elever i årskurs nio. Det genomförs på våra marina garnisonsorter: Karlskrona, Göteborg och Stockholm.

Prao i Marinen
Prao i Marinen
Foto: Försvarsmakten

Vad gör man?

En praovecka i Marinen innebär att man bor tillsammans med andra praoelever i logement på garnisonen från måndag till fredag. (Gäller inte i Göteborg. Där erbjuds i stället prao dagtid). Du bär uniform och får göra studiebesök på  fartyg och andra platser där vi har verksamhet. Du får olika uppgifter att lösa och kommer ha en hel del fysisk aktiviet, hela tiden i grupp. Alla måltider äts gemensamt och personal finns med eleverna dygnet runt för en rolig, lärorik och utvecklande praovecka.

Ansökan med motivering till varför just du bör få en praoplats görs via ansökningsformuläret som hittas via länkarna under respektive ort.

Prao i Göteborgs garnison, Göteborg

När: Vecka 41 (9-13/10)
Var: Älvsborgs Amfibieregemente, Götaälvsgatan 24, Västra Frölunda
Hur: Elever i åk 9 som bor i Göteborgsområdet har möjligheten att genomföra prao på Älvsborgs Amfibieregemente. Som praoelev får du en djupare förståelse av amfibiekåren genom att träffa soldater, värnpliktiga och officerare från våra olika krigsförband. Mat, fika och utrustning får du på plats, men vi erbjuder ej sovplats.

Ansökan: Ansökan till årets prao är nu stängd. Håll ögonen öppna för information om 2024 års prao.
Använd ansökningsformuläret som du hittar till längre ner till höger. Skriv ut, fyll i och signera det, scanna sedan in det digitalt och spara. Namnge din ansökan med skola och namn  (exempel ”Påvelundsskolan Anna Andersson”). Bifoga därefter ansökan i ett mejl till amf4-rekrytering@mil.se
Märk mejlet med ”Anmälan Prao 2023”. Senast den 13/9 måste vi ha din ansökan.
Ev frågor kan du skicka i mail till adressen ovan.

Prao i Karlskrona garnison, Karlskrona

När: Vecka 41 (9-13/10) och vecka 43 (23-27/10)
Var: Karlskrona Örlogsbas, Amiralitetstorget 1.
Hur: Under hela veckan kommer du att bo i logement som delas med andra kamrater, på Kungsholms fort. Du kommer besöka örlogsbasens olika förband, lösa uppgifter med sjömän och soldater och prova på olika moment i Marinen. 

Ansökan: Här hittar du information om prao i Karlskrona. 

Prao i Haninge garnison, Stockholm

När: Vecka 43 (22/10-27/10)
Var: Stockholms Amfibieregemente, Örlogsvägen 13791, Berga
Hur: Under 6 dagar kommer du bo i logement tillsammans med andra kamrater. Du får lära dig mer om marinens verksamhet och prova på olika moment som ingår i våra utbildningar och arbeten. Sista dagen byggs de moment som du lärt sig under veckan ihop till en slutövning som går ut på att lösa uppgifter tillsammans i grupp.

Ansökan: Här hittar du information om prao i Haninge garnison, Stockholm

Älvsborgs amfibieregemente - Amf 4
Fakta Älvsborgs amfibieregemente - Amf 4
  • Förkortning: Amf 4
  • Ort: Göteborg
  • Personal: 600
Så har vi räknat