Intervju med Fatima, HR-GENERALIST

Vad är dina arbetsuppgifter?
Jag arbetar på Försvarsmaktens Högkvarter som HR-generalist. Mina arbetsuppgifter är att stötta chefer på alla nivåer i Högkvarteret genom ett coachande förhållningssätt. Jag stöttar de chefer jag arbetar mot i deras dagliga arbete med allt från rekrytering, organisationsförändringar, lönesättning och mycket mer. Det är en stor variation på arbetsuppgifterna vilket jag tycker är roligt och utvecklande.

Hur ser en vanlig dag ut?
I och med att det är stor variation på arbetsuppgifterna så är även arbetsdagarna olika. Men varje dag börjar med att jag går igenom mejlen, för att få en överblick på vad som är nytt samt kunna sålla ut vad som är mest akut/prioriterat att ta tag i. Sedan kan det vara att ett beslut ska skrivas, att vi ska sätta en lön på en ny medarbetare, att det är en organisationsförändring som ska genomföras så alla underlag för att det ska gå igenom måste tas fram, och så kan det vara ett möte inbokat på förmiddagen eller eftermiddagen. I och med att fysisk aktivitet är en arbetsuppgift, så brukar jag träna två till tre eftermiddagar på arbetstid. När det är fint väder ute brukar jag försöka gå ut och springa, annars blir det mest att gå på något pass eller att gymma nere på Högkvarterets egna gym.

Känner du dig stolt över att representera Försvarsmakten? Varför?
Jag känner mig stolt över att tillhöra Försvarsmakten. Speciellt när Försvarsmakten syns ute i samhället i samband med exempelvis skogsbränderna som var i somras. Det är lätt att fastna i att det bara handlar om krig, men Försvarsmakten måste även finnas i fred och kris. Det är också lätt att tänka att allt handlar om saker som händer utomlands, men Försvarsmakten rycker även in och stöttar när det behövs nationellt.

Varför är just du med i Försvarsmakten? Berätta om din väg dit.
Jag har gått treåriga personalvetarprogrammet på Stockholms universitet, så jag är personalvetare i grunden. Jag började min karriär i Försvarsmakten på HR-centrum för sex år sedan och nu arbetar jag som HR-generalist på Högkvarteret sedan tre år tillbaka.

Efter mina treåriga studier på personalvetarprogrammet på Stockholms universitet så jobbade jag med bemanning, men kände ganska snart att jag ville testa något annat. Då såg jag en tjänst som låg ute på HR-centrum, Försvarsmakten, vars arbetsbeskrivning passade mig perfekt samt att jag tyckte att Försvarsmakten var en intressant organisation som jag skulle vilja lära mig mer om. Jag sökte och fick tjänsten som började som en visstidsanställning som sedan blev en tillsvidareanställning. Jag har under min tid på Försvarsmakten alltid trivts med mina kollegor, chefer samt de förmåner vi har. Vi har exempelvis tre timmars fysisk träning i veckan, vilket är en otroligt bra förmån som jag uppskattar. Detta passar mig som gillar att träna alldeles utmärkt, att hamna på en arbetsplats där man ser på fysisk träning som en arbetsuppgift och där det uppmuntras att röra på sig. Jag har aldrig ångrat att jag tog tillfället i akt att söka och att jag inte blev avskräckt för att det var Försvarsmakten, som jag inte hade så mycket kunskap om när jag sökte.

Det som är stimulerande med att jobba i Försvarsmakten är att det är en stor arbetsplats, vilket gör att det finns möjlighet att röra på sig inom organisationen. Jag började exempelvis som HR-administratör på HR-centrum. I och med att jag är civilt anställd och inte har någon militärbakgrund fick jag möjligheten att genomföra Grundläggande soldatutbildning, GSU Int, under sex veckor på Livgardet. Denna utbildning gav mig större förståelse för vad övriga Försvarsmakten gör, framförallt den militära biten, vilket var otroligt lärorikt och intressant i och med att min vardag annars består av kontorsarbete. När jag började känna mig färdig på HR-centrum såg jag mig runt i organisationen och såg att det låg ute en tjänst på Högkvarteret som jag sökte och fick, och här är jag idag som HR-generalist på Högkvarteret där jag stöttar chefer med personalfrågor i deras dagliga arbete. Under mina år i Försvarsmakten har jag även fått möjligheten att gå olika kurser, för att kompetensutveckla mig själv, vilket jag värderar högt.

Vad hade du för bild av Försvarsmakten innan du blev en del av organisationen?
Innan jag började arbeta på Försvarsmakten hade jag inte så mycket kunskap av organisationen. Jag visste såklart vad Försvarsmakten var, men kände inte till den civila delen av organisationen. Jag förknippade Försvarsmakten med militärer och utlandstjänstgöring. Jag har alltid tyckt att det är en intressant organisation, men inte tänkt att jag skulle tillhöra den, i och med att jag aldrig tänkt på att det självklart måste finnas civila tjänster i en sådan stor organisation. Precis som på alla andra arbetsplatser finns det ekonomer, jurister, personalvetare, civila chefer, handläggare mm som är civila. Och den biten är så mycket större och viktigare än vad jag trodde. 

Vad ville du jobba med som barn?
Jag har aldrig haft ett tydligt mål med vad jag ville bli som stor, mer än att jag ville jobba med människor samt att jag ville hjälpa till i samhället på något sätt. Sedan om det var inom vården, polisen, som brandman eller psykolog hade jag inte kommit fram till. Men när jag gick på gymnasiet fastnade jag för psykologi i och med att jag läste natur med beteendeinriktning. Då blev jag tipsad om personalvetarprogrammet där man kunde ta kandidat inom psykologi, sociologi eller pedagogik. För mig var valet enkelt, jag skulle läsa kandidat psykologi och på den banan är det. Jag är jättenöjd med där jag är idag, det ena har lett till det andra och gjort att jag idag tillhör en organisation som jag aldrig haft i åtanke innan. Så ibland är det bra att inte styra in sig för mycket på det som känns bekvämt och det man känner igen sig i, utan att man är öppen för nya saker och att man vågar prova. Jag är glad att jag inte blev avskräckt från Försvarsmakten som var en organisation som jag inte kände till utan endast hade tankar om att de var för militärer, och där jag inte såg att jag själv som ung, civil, kvinna med utländsk bakgrund skulle passa in.

Vilka eventuella fördomar har du mött från omgivningen angående ditt yrke och engagemang i Försvarsmakten?
Jag har faktiskt inte mött några fördomar alls, utan alla i min omgivning tycker snarare att det är kul och bra att jag jobbar i Försvarsmakten. De frågor jag kan få är om jag är militär, men det handlar mer om att man främst förknippar Försvarsmakten med den militära biten. Men då är det lite roligt att få visa på att man kan tillhöra Försvarsmakten som civil, som personalvetare, som tjej och så vidare.

Varför är det viktigt med personer med annan bakgrund och intressen i Försvarsmakten?
Jag tycker att det är viktigt att en själv och andra ser sin etniska bakgrund som en tillgång. Jag har inte varit på någon utlandstjänstgöring, men jag tror att om jag skulle åka på insats så skulle det vara till fördel att man har en annan etnisk bakgrund, dels för att man har förståelse för en annan kultur samt ofta kan ett annat språk. Jag har via Försvarsmakten gått en kurs som heter ”Kulturell förståelse” som handlar mycket om just hur man ser och förstår andra kulturer samt en del om hur man använder sig av tolk på insatsområden. Det var en mycket intressant kurs där jag kände igen mig i mycket.

Vem tycker du passar i Försvarsmakten?
Jag tycker att alla passar i Försvarsmakten. Det är en stor organisation och den måste därför avspegla samhället. Det behövs civila och militärer, det behövs unga som kommer med nya perspektiv och det behövs äldre som har erfarenhet. Det behövs killar och det behövs tjejer, och det behövs folk med olika etnisk bakgrund för att ha olika språkkunskaper samt den kulturella förståelsen när man till exempel är utomlands.

Jag tycker att det är viktigt med olika personer med olika bakgrund och intressen för att man ska kunna komplettera varandra samt få olika perspektiv. Är det en homogen grupp så kommer en organisation aldrig att utvecklas utan man kör det man alltid har gjort och ingen kommer att ifrågasätta eller komma med nya synsätt och perspektiv.
Sen är det självklart viktigt att man står för Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod för att arbeta i organisationen. Värdegrunden har med hur vi ska uppträda både i och utanför tjänsten. Detta är viktigt i och med att man blir en är en del av Försvarsmaktens varumärke. Och uppförandekoden är en vägledning till hur vi i Försvarsmakten uppträder i ens roll och gentemot andra.

Vad har du för fritidsintressen/hobbys utanför Försvarsmakten?
Mina fritidsintressen är träning, resa samt vara med familj och vänner. Jag tränar cirka tre gånger i veckan och förut tränade jag mycket kick- och thaiboxning. Nu senaste tiden har det blivit mer löpning och kondition och styrketräning på gym, men nu försöker jag återta lite av boxandet eftersom jag tycker det är så kul. Jag älskar att resa, och önskar att jag hade möjlighet att resa mycket mer. Det brukar bli cirka fyra resor per år i alla fall, allt ifrån weekends till lite längre sommarresor. Annars umgås jag mycket med min familj och mina vänner, och då är det allt ifrån att hitta på någon aktivitet till att vara hemma och ta det lugnt, laga en god middag och titta på någon bra film. Jag älskar att vara aktiv, men njuter även av att kunna ta det lugnt, koppla av och återhämta mig.
Mina fritidsintressen går absolut att kombinera med att arbeta i Försvarsmakten. Att vi får träna tre timmar i veckan på arbetstid gör att jag får ihop tre träningspass i veckan utan att det tar tid av min fritid. Dessutom har vi generöst avtal gällande semester, 28, 31 eller 35 semesterdagar (beroende på ålder), vilket gör att man har lite fler dagar att ta ledigt och kunna resa och upptäcka världen. Jag tycker att det är bra balans mellan arbete och fritid så det går att kombinera arbetet med det vardagliga med familjeliv samt ha tid för vänner.