Kombinerar karriären med deltidsengagemang som reservofficer

Evelina Hedskog arbetar med marknad och försäljning på Saab samtidigt som hon är reservofficer på Marintaktiska staben vid Högkvarteret i Försvarsmakten.
– Det finns ingen typisk dag på Saab. Jag jobbar med marknad, försäljning, affärsutveckling. Det är mycket resande, jag är mycket ute och träffar våra kunder. Ibland är det extra roligt, man kan t ex vara på en mässa för att visa en ny produkt, berättar Evelina Hedskog.

Evelina berättar att det bästa med att vara reservofficer är utmaningar och erfarenheter från två olika arbetsplatser – med möjligheten att man kan ta med sig någonting från Försvarsmakten till det civila jobbet och tvärtom. Under en övning kan hennes roll exempelvis vara att sitta i ledningscentralen och följa en viss del av de marina förbanden.

– Det kan vara ett antal fartyg till sjöss som jag behöver veta exakt var de är någonstans och hålla koll på att de rapporterar tillbaka till ledningscentralen. Det lägger vi sedan in i den stora marina lägesbilden, fortsätter Evelina.

Roligt och utvecklande

För Evelina är det viktigt att vara reservofficer på det personliga planet, då det är roligt och utvecklande och en utmaning varje gång. I det större perspektivet hoppas hon att den tid och energi hon lägger i Försvarsmakten bidrar till att lösa uppgifter på ett bra sätt och att ett engagemang gör skillnad.

– Oavsett om du redan har ett jobb eller om du studerar, ger deltid inom Försvarsmakten erfarenheter du har nytta av, både i karriären och i livet.