Marindagen 2018 i Karlskrona

Nu är det dags för Marindagen igen. Vi öppnar grindarna till örlogshamnen för en dag. Kom hit och få en bild av vad vi gör under alla de dagar du som besökare inte har tillträde.

Basskyddssoldater ur Basskyddskompaniet i pansarterrängbil 203 A och korvett typ Visby är något av allt du kan stifta bekantskap med under Marindagen i Karlskrona. Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
HMS Belos tillsammans med bogserfartyget HMS Hector under övningen Swenex.
HMS Belos tillsammans med bogserfartyget HMS Hector under övningen Swenex. Foto: Carolina Lorentszon Nilsson/Försvarsmakten

Dagen är viktig för oss av flera anledningar. Bland annat för att kunna visa våra uppdragsgivare, alltså det svenska folket hur vi försvarar Sveriges mångåriga tradition av fred och frihet. Dessutom är den här dagen en möjlighet för oss att träffa våra framtida medarbetare. Vi hoppas att dagen blir trevlig och att du får se och upptäcka många nya saker. Besök våra moderna stridsfartyg i en unik historisk miljö.

Samtidigt vill vi påminna om att omvärldsläget har försämrats de senaste åren, särskilt på och över Östersjön. Det är skälet till att marinen övar allt intensivare och att vi lägger ökad vikt vid övervakningen av vårt närområde dygnet runt och året om med fartyg, flyg och fasta övervakningssystem.

Inpasseringskontroll

Säkerhetsläget gör också att vi måste vidta vissa åtgärder, även den här dagen. För allas säkerhet måste varje besökare visa legitimation. Barn under 18 år medföljer i målsmans sällskap.

Än en gång, välkommen till Marindagen 2018. Vi önskar dig en trevlig dag där historia och nutid blandas med både glädje och allvar!
Ett detaljerat program och vad som kan vara bra att veta inför dagen hittar du här nedan, till höger på sidan.

Kom tillbaka till den här sidan vart efter dagen närmar sig för att hålla dig uppdaterad på eventuella ändringar.