Europride 2018

Din rätt att vara den du vill, leva som du vill och med vem du vill – är vår uppgift att försvara. Möt Försvarsmakten på Europride i Stockholm och Göteborg i juli/augusti 2018.

Överbefälhavare Micael Bydén och generaldirektör Peter Sandwall i prideparaden 2017. Foto: Mattias Robertson/Försvarsmakten

TISDAG 31 juli

18:00 – ca 20:00 Sjöhistoriska museet
Run for Pride – Försvarsmakten finns på plats med tält och funktionärer.

Onsdag 1 augusti – söndag 5 augusti

Två fotoutställningar på Armémuseum som belyser och normer förr och nu i Försvarsmakten. Öppet enligt Armémuseums öppettider. Fri entré.

TORSDAG 2 augusti

15:00 Armémuseum
Seminarium True Colours. Caroline Paige delar sina erfarenheter som transgender officer i det brittiska försvaret och under internationella operationer. Caroline är den första öppna transpersonen i brittiska försvaret. Hon har spelat en stor roll i att göra det brittiska försvaret mer inkluderande för HBT-personer, samt bidragit aktivt till arbetet med HBT-frågor på Natonivå. Genomförs på engelska. Fri entré.

Fredag 3 augusti

10:00 – 17:00 Borggården, Armémuseum
Informationstält med Försvarsmakten, Försvarshögskolan, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets materielverk och FHS studentkår. Här är det enskilda samtalet i fokus och värdegrundsfrågor samt vårt ställningstagande för mänskliga rättigheter och allas rätt att få leva som de själva väljer.

17:00 – 19:00 Borggården, Armémuseum
Fältartisterna spelar. Fri entré.

Lördag 4 augusti

12:00 Rålambshovsparken
Fallskärmshoppare med regnbågsflagga.

13:00 – ca 16:00
Försvarsmakten deltar tillsammans med Försvarshögskolan, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets materielverk, FHS studentkår och Fältartisterna i Prideparaden. Start vid Norr Mälarstrand. För den som vill delta i Försvarsmaktens del av paraden sker samling vid Försvarsmaktens lastbil på Norr Mälarstrand klockan 12:30.

Tisdag 14 augusti – söndag 19 augusti

Försvarsmakten deltar i Pride Park på Kungstorget under Europride i Göteborg.