Lördagen den 26 augusti klockan 09.00 slår vi upp portarna till Luftvärnsregementet i Halmstad för allmänheten. Extra festligt är det för Luftvärnet fyller 75 år - men framtiden är minst lika viktig, representerad av vårt nya luftvärnssystem Robot 98 och framtidens sensorer. Här finns även andra delar av Försvarsmakten representerade; stridsvagn och pansarterrängbilar mm.

Alla är välkomna! Tala med våra soldater och officerare. Lär dig mer om Försvarsmakten. Titta på och prova vår utrustning. Diskutera en anställning hos oss med våra rekryteringsinformatörer. Här finns något för alla!

Provåkning med Pansarterrängbil 203 brukar vara en populär aktivitet. Foto: various
Skickliga Hemvärnets musikkår underhåller. Foto: various
Flyguppvisning med JAS 39 Gripen ... Foto: various
... lockar alltid stor publik. Foto: various
Här förevisas hur snabbt man kan gruppera med Luftvärnets lättare bekämpningssystem; Robot 70 ... Foto: various
... och här får besökarna själva prova på robot 70-systemet. Foto: various

Vi inleder med en ceremoni på kaserngården − fanor och fanfarer! Sedan blir det stridsförevisning, visning av våra mobila radarstationer och robotsystem. Du kan provåka våra tjänstefordon, till exempel en pansarterrängbil! Vårt nya luftvärnssystem robot 98, "IRIS-T" visas.

Fokus Totalförsvar betyder att inte bara det militära försvaret visas upp utan även delar av det civila försvaret, bland annat Polisens och räddningstjänstens delar. Även frivilligorganisationer deltar. Hallands Hemvärn deltar med ett spelat stridsmoment.

Självklart kommer det att finnas möjlighet att ta en fika eller något att tugga på. Den som är nyfiken på hur det ser ut inne i våra kaserner kan också få se hur man bor hos oss som rekryt. Passa också på att prata med de kvinnor och män som arbetar som soldater hos oss och få mer information om olika möjligheter att göra en insats.

Dagen avslutas med flyguppvisning med ett av världens mest avancerade stridsflygplan − JAS 39 Gripen!

Vi är stolta över att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Här nedan dagens program. När du kommer till utställningsområdet kommer det delas ut en folder med karta över området, så att du lätt kan hitta det du är intresserad av. Den finns även som pdf-fil, att klicka upp/ladda ner, i högerkolumnen här bredvid!

PROGRAM

0900                    Grindarna öppnar samlingsmusik

0930-1015         Lv 75 år – ceremoni

1015                    Grindarna öppnas till utställningsområdet

1145                    C 130 "Hercules" överflygning/uppvisning

1245                    Stridsmoment förevisning Insatskompaniet HV

1445                    JAS 39 Gripen uppvisning

1500                    Dagen slut

Under dagen finns möjlighet att provåka militära terrängfordon. Förevisning av våra olika luftvärnssystem sker och det finns möjlighet att prova soldatens utrustning. Besök också rekryteringssektionen och prova våra fysiska tester!