Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till jobb & karriär

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Vi är överbemannade

Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

Ett jämställt försvar är ett starkare försvar, men idag är vi alldeles för få kvinnor. Det jobbar vi aktivt för att ändra på, och bli lite mer lika det land vi försvarar.

Den 8 mars är du välkommen att träffa oss för att se hur det är att vara kvinna i Försvarsmakten.

Vi kommer finnas på sju orter och alla är varmt välkomna att besöka oss.

Du kan möta oss på följande orter:

Jönköping, Asecs köpcenter   12.00 till 17.00
Växjö, Grand Samarkand   12.00 till 17.00
Skövde, Högskolan i Skövde   09.00 till 13.00
Skövde, Elins Esplanad   14.00 till 18.00
Örebro, Marieberg Galleria   10.00 till 14.30
Karlstad, Mitt i City-gallerian   10.00 till 19.00
Lidköping, biblioteket   12.30 till 16.30
Trollhättan, biblioteket   12.30 till 16.30

HÅLL DIG UPPDATERAD

Om du är intresserad av en framtid hos oss kan du skapa en profil på Mitt Försvarsmakten. Då får du uppdateringar kring Försvarsmakten och om vilka jobbmöjligheter som finns i nuläget. Informationen du får skräddarsys utifrån din profil, och självklart förbinder du dig inte till något genom att ansluta dig.

Skapa profil