Försvarsdagen på Gärdet

Söndagen den 24 september arrangerar Försvarsmakten en försvarsdag fylld av aktiviteter på Gärdet i Stockholm. Vi bjuder in alla att träffa oss, ta del av spännande förevisningar och lära sig mer om Sveriges försvar!

Möt Försvarsmakten på Gärdet den 24 september. Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Innehåll

Under september genomför Försvarsmakten tillsammans med andra myndigheter och länder den militära övningen Aurora 17. I samband med övningen stannar enheter från armén, marinen, flygvapnet och hemvärnet till på Gärdet för att möta allmänheten och visa upp sina förmågor. Om du har några frågor kring dagen som inte besvaras på denna sida hjälper vi dig gärna via Facebook.

Försvarsdagen är öppen söndagen den 24 september kl 11.00-16.00. Förevisningar genomförs under hela dagen. Bland dem finns spännande moment med både markfordon och flyg/helikopter. Dessutom finns ett stort utställningsområde där man kan träffa vår personal, titta närmare på olika markfordon, båtar och helikoptrar/flygplan, prova utrustning, delta i utmaningar och mycket mer. Utöver Försvarsmakten finns även frivilliga försvarsorganisationer, samarbetspartners och andra myndigheter inom totalförsvaret på plats.

Förevisningarna och den stora utställningen sker på gräsytan direkt norr om Sjöhistoriska museet. Hemvärnet har visning av stridsbåt vid vattnet på andra sidan Djurgårdsbrunnsvägen och Sjöstridsskolan med både skolfartyg och segelfartyget HMS Falken håller till vid Vasamuseet.

Denna sida kommer att kompletteras med ett programblad.

Frågor?

Vi besvarar gärna dina frågor kring Försvarsdagen på Gärdet via Facebook. 

Till evenemanget