Flygdagen inställd

Årets flygdag är inställd på grund av rådande pandemi. Vi följer de nationella riktlinjerna och arbetar aktivt med att begränsa smittspridningen i landet. Därför kan Försvarsmakten inte arrangera en folkfest med tiotusentals besökare.

Arkivbild flygdagen 2018 i Uppsala. Jas 39 Gripen.
Flyguppvisning med Jas 39 Gripen. Arkivbild från flygdagen i Uppsala 2018. Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

Planeringen för en flygdag i Uppsala nästa år har påbörjats och Försvarsmakten hoppas kunna välkomna er till denna folkfest 2022.

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att även detta år ställa in denna folkfest på grund av pandemin. Vi vill gärna visa upp Flygvapnets och Försvarsmaktens verksamhet för allmänheten för att kunna öka försvarsviljan och förståelsen varför vår verksamhet är viktig för Sverige. Jag har stor tilltro att vi nästa år kan välkomna besökare till flygdagen i Uppsala. Väl mött, säger flygvapenchef Carl-Johan Edström.