Militärer tävlar på Djurgården i Stockholm

Militärer i uniform och med stridsutrustning kommer att synas på Djurgården under torsdag denna vecka. Det är Livgardets soldater och officerare som prövar sina kunskaper och färdigheter i tävlingen Bror Muncks Memorial.

Tävlingen Bror Muncks Memorial.
Tävlingen Bror Muncks Memorial.
Generallöjtnant Bror Munck av Fulkila (1857-1935) har givit namn till den prestigefyllda tävlingen Bror Muncks Memorial, som testar deltagarnas yrkesfärdigheter och fysiska prestationsförmåga. Bilden är från en tidigare tävling i Stockholm. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Under torsdagen den 24 oktober genomför Livgardet en tävling i centrala Stockholm och soldater och officerare kommer att synas på Djurgården. De har uniform och stridsutrustning på sig, och emellanåt kommer de att förflytta sig snabbt till fots. De bär även ett övningsvapen, en så kallat red gun, men inga skott kommer att avlossas.

Under tävlingen prövas deltagarna i praktiska moment så som simning, orientering, stridshinderbana, olika styrkeövningar och att marschera i snabb takt.

Du som bor, jobbar eller befinner dig i anslutning till där platser där militärerna tävlar kan se dem röra sig längs gatorna men påverkas inte på något annat sätt.