Inga svenskar skadade vid gårdagens attack i Mali

Igår, cirka 15.00 lokal tid, attackerades den internationella FN-campen utanför Timbuktu i Mali. Det var en komplex attack som utfördes med indirekt eld, skottlossning och självmordsbombare. Svenskarna, vars camp är en del av den internationella FN-campen, har övat på liknande scenarion och kunde på ett samövat sätt bevaka och skydda den svenska delen av FN-campen.

Attacken var i huvudsak mot FN-campen och flygplatsen söder om Timbuktu stad. Under pågående attack kontrollerades att den svenska personalen var inräknad. Under kvällen stod det klart att alla var inräknade och att ingen svensk personal skadats under attacken.

Under dagen fortsätter arbetet med att klarlägga läget och att vidta nödvändiga åtgärder.

— Vi agerade snabbt igår och det känns bra att jobba tillsammans med professionella kollegor som tar hand om varandra. Vi har lång uthållighet och har fortfarande god beredskap, säger tjänsteförättande kontingentschefen major Tobias Lindblom.

Ny text om händelsen publicerades 15 april klockan 20.48