Stefan Smedman ny chef för Markstridsskolan

Tisdagen den 5 september genomfördes chefsbyte vid Markstridsskolan. Vid en ceremoni på Heden i Skövde lämnade brigadgeneral Michael Nilsson över befälet till överste Stefan Smedman.
– Det är med mycket stor stolthet och energi jag nu tar över ansvaret för Markstridsskolan, sa Stefan Smedman i sitt tal under ceremonin.

Brigadgeneral Michael Nilsson lämnade över befälet över Markstridsskolan till överste Stefan Smedman under en ceremoni tisdagen den 5 september. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Michael Nilsson överlämnar Markstridskolans fana till Stefan Smedman. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Hemvärnet musikkår Jönköping-Huskvarna stod för det musikaliska inslaget under ceremonin. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Arméchefen, generalmajor Karl Engelbrektson. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Fanvakten. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten

Michael Nilsson tog över som chef för Markstridsskolan 2015. Han blev tidigare i år utsedd till Försvarsmaktens logistikchef och utnämnd till brigadgeneral. Stefan Smedman kommer närmast från Södra skånska regementet där han varit regementschef sedan 2015, en befattning han tog över efter just Michael Nilsson.

Stefan Smedman har sin bakgrund vid Skaraborgs regemente P 4, där hans senaste befattning var stabschef innan han gick vidare till Högkvarteret och därefter till att bli regementschef i Skåne. Tisdagen den 5 september var det alltså åter dags att ta över efter Michael Nilsson – nu som chef vid Markstridsskolan.

Michael Nilsson berättade hur stolt han är över att ha varit chef för Markstridsskolan och hur stolt över han är över personalen.
– Ni har under min ledning gjort ett fantastiskt arbete och drivit Markstridsskolan mot tydliga mål, jag önskar nu min efterträdare varmt lycka till med några avslutande ord; du kommer till dukat bord!

Arméchefen, generalmajor Karl Engelbrektsson deltog och också i ceremonin och betonade i sitt tal att det förändrade omvärlds- och säkerhetsläget ställer extra krav på Markstridsskolan i det fortsatta arbetet med bland annat utbildning av svenska officerare i modern stridsteknik och taktik.