Uppskattat när ÖB provade på frivilligverksamheten

Det var med spänd förväntan som elever och instruktörer på frivilligutbildningen på P 7 i Revingehed tog emot ÖB Micael Bydén. Saneringsövning, bandvagnskurs med provåkning och gott om tid till frågor och diskussioner stod på schemat.

ÖB träffade bland annat tjejer i åldrarna 15 till 18 år som deltar i Lottakårens Rookie-kurs. Foto: Magnus Starseth/Försvarsmakten
Fältkockarna bjöd på lunch. Foto: Magnus Starseth/Försvarsmakten
Diskussioner med deltagare på frivilligutbildningen på P 7 i Revingehed. Foto: Magnus Starseth/Försvarsmakten

ÖB fick under dagen träffa några tjejer i åldrarna 15 till 18 år som deltar i kursprogrammet ”Rookie”. Eleverna fick möjlighet att ställa frågor, och de fick bland annat svar på sina funderingar om hur en arbetsdag ser ut för ÖB och om han har någon fritid.

Fältkockarna bjöd på en lunch bestående av stekt fläsk, potatis och löksås. Under en hektisk eftermiddag fick ÖB Micael Bydén sedan provåka bandvagn och träffa elever på den grundläggande frivilligutbildningen, både inom Lottakåren och Försvarsutbildarna.

Nästa stopp var hos plutonschefskursen i Hemvärnets stridsskolas regi, och han hann också träffa Lottornas stabsassistenter och deltagarna i gruppchefskursen för stab- och sambandsgruppchefer.