Chatt med stridsfordonsföraren Agnes

För första gången någonsin arrangerade ett förband en chatt på Försvarsmaktens webbsida. Och först ut blev Livgardet med stridsfordonsföraren Agnes som just nu genomför sin grundutbildning.

Det var fredagen 24 mars, mellan 14 och 16 som chatten genomfördes. Rekryten Agnes Tyrén genomför just nu sin grundutbildning som stridfordonsförare på Livgardet. Den som ville kunde ställa frågor live till Agnes som svarade efter bästa förmåga.  

– Jag kan svara på frågor om hur det är att genomföra en grundutbildning på Livgardet och berätta en hel del om befattningen stridsfordonsförare, sa Agnes innan chatten.

Chatten genomfördes på Livgardet, i Kungsängen utanför Stockholm. Försvarsmakten har tidigare genomfört ett antal chattar men den här gången arrangerades chatten direkt på Försvarsmaktens webbsida, på myndighetswebben.

Stridsfordonsföraren Agnes Tyrén är 23 år gammal och har tagit studieuppehåll från sin civilingenjörsutbildning för att göra grundutbildning på Livgardet.

- Efter grundutbildningen kommer jag att ta en anställning som deltidssoldat och fortsätta med mina studier, berättar hon.

Agnes svarade på frågor om Livgardet och grundutbildningen. Men också frågor från de som funderar på att utbilda sig till just stridsfordonsförare på andra regementen, eftersom befattningen finns på flera platser i landet.

Som stridsfordonsförare på Livgardet kör du pansarterrängbil 360. Under en grundutbildning mot befattningen stridsfordonsförare på Livgardet lär du dig köra den men du får också utbildning som stridsfordonsskytt.

- Det är verkligen något helt annat och en riktig utmaning, säger hon. 

Läs alla frågor och svar: Till chatten.

 

Läs mer:

Befattningen stridsfordonsförare
Pansarterrängbil 360