Försvarsmakten på "speed date" med kirurger

Vart skall man åka om man vill träffa många kirurger den här veckan? Till Malmö, så klart. För 21:a gången genomförs Kirurgveckan under vecka 34, mitt i Malmö. 1600 besökare är vad arrangörerna räknar med. Försvarsmakten är en av utställarna och syftet är att träffa kirurger och operationssjuksköterskor ur ett rekryteringsperspektiv.

Foto: Lennart Hammarstrand/Försvarsmakten

– Här kan vi på kort tid träffa många kirurger och operationssjuksköterskor och berätta för dem om möjligheterna att arbeta i Försvarsmakten, säger Lennart Hammarstrand som är rekryteringsansvarig på Försvarsmedicincentrum. Det blir lite som speed-dating där mässbesökarna verkligen kan få svar på frågor som är viktiga för dem.

Anledningen till deltagandet på Kirurgveckan är Försvarsmaktens behov av duktiga kirurger och operationssjuksköterskor. Alla svenska soldater och sjömän har rätt till god vård oavsett var de befinner sig. De och deras familjer behöver tryggheten av att veta att någon kommer att ta hand om dem om det som inte får inträffa ändå inträffar. Därför behövs bland annat kirurger och operationssjuksköterskor som vill göra skillnad på riktigt. De som kan och vill ta hand om dem som skyddar oss i Sverige och på andra platser på jorden – våra soldater och sjömän.

– Vi behöver duktiga kirurger och operationssjuksköterskor som kan ingå i våra krigsförband här hemma, fortsätter Lennart. Samtidigt har vi just nu en internationell insats i Mali där vi också behöver deras kunskap, så det finns gott om intressanta möjligheter för den som vill jobba i vår verklighet.  

På fredag avslutas Kirurgveckan, men eftersom det också finns behov av andra specialiteter i Försvarsmakten står flera andra mässor på tur. Den 29 augusti till den 2 september är det dags för Ortopediveckan i Visby. Veckan därpå är det Framtidens Specialistläkare i Malmö och den 21 – 23 september kan till exempel anestesiologer och anestesisjuksköterskor besöka Försvarsmaktsmontern under SFAI i Karlstad. Alla är välkomna – särskilt läkare och sjuksköterskor!