Hemvärnet insatt i midsommartid

Under midsommaraftonen stöttade Hemvärnet polisen vid ett eftersök i trakterna av Särö i Kungsbacka kommun. En 76-årig man hade varit försvunnen i skogen sedan onsdagseftermiddagen.

Personal ur Bohusbataljonen och Hallandsbataljonen (40. bataljonen och 45. bataljonen) samlades vid Särö skola. Foto: Stefan Ahlborg/Försvarsmakten
Eftersöket pågick under midsommaraftonen och fortsatte på midsommardagen. Foto: Försvarsmakten
Eftersöket avslutades på lördagseftermiddagen efter att den försvunne personen själv hört av sig till närstående. Han hade gått vilse i skogen. De deltagande hemvärnssoldaterna kunde då avveckla verksamheten. Foto: Försvarsmakten

En styrka med cirka 45 hemvärnssoldater från Bohusbataljonen (40:e hemvärnsbataljonen) och Hallandsbataljonen (45:e hemvärnsbataljonen) hade slutit upp. Insatsen pågick till sent på midsommaraftonskvällen och avbröts vid 22-tiden. MC-förarna fortsatte att köra framemot midnatt.

Redan vid klockan åtta på midsommardagen var styrkan åter i gång i sökandet. På eftermiddagen kunde eftersöket avbrytas då den försvunne mannen själv hade kontaktat närstående och berättat att han var välbehållen.