Välkomna till en annan värld!

I måndags kom 140 nya rekryter till Trängregementet för att göra sin grundläggande militära utbildning. En av dem var Emma Josefsson från Helsingborg.

- Det känns bra att vara här säger hon.

Sammanlagt var det över 200 rekryter som tog stegen in genom grindarna för att börja sin grundläggande militära utbildning, GMU, hos Försvarsmakten i Skövde. Att så många som 140 kommit till Trängregementet ser kompanichef Magnus Elg som väldigt positivt.

- Det är en mycket bra siffra. Vi på Trängregementet fick order om att ta emot drygt 20 stycken fler och vi har fyllt platserna utom två stycken och det är mycket bra, säger Magnus Elg, chef Marieberg kompani.

Utbildningen är tretton veckor lång och när den är klar kan de som blivit godkända söka anställning och fortsätta sin utbildning mot ett yrke i Försvarsmakten. Denna omgång rekryter är riktade mot en anställning som deltidssoldater och den grundläggande utbildningen kommer att följas av befattningsutbildning och fortsatt soldatutbildning under cirka sex månader.

Hör mer vad Emma Josefsson tycker om att börja grundläggande militära utbildningen i filmen ovan.

instagram.com/trangregementet kan ni följa kompanichef Magnus Elg och hans rekryter.