Nytt svenskt guldjubel!

Torsdagens tävlingar i militära skid-vm bjöd på ytterligare ett svenskt guld när Niklas Henriksson och Emma Bergström lyckades vinna mixstafetten i skidorientering före Rysslands lag 4 med Stepan Malinovskii och Natalia Naumova. Det blev svenskt även på tredje plats genom Linus Rapp och Bente Rost.

Niklas Henriksson ”in action”. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Coraline Hugue-Thomas vann damernas skidor 10 kilometer. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Herrarnas guld i skidor 15 kilometer gick till tjecken Martin Jaks. Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten
Fransyskorna Tessa Worley och Laurie Mougel, brons respektive guld i damernas slalom. Foto: Anna-Lena Hesse/Försvarsmakten
Herrarnas slalom vanns av Steve Missillier, Frankrike. Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

Att det skulle bli en överlägsen seger var det ingen som trodde när det drog ihop sig till målgång med tre lag i spurtstrid på upploppet. Här var det svenske Niklas Henriksson som hade mest krafter kvar och spurtade in före Eduard Khrennikov i Rysslands lag 1 och Erik Blomgren i Sveriges lag 2. Nu visade det sig att dessa båda lag hade stämplat fel och blev diskvalificerade så Niklas och Emmas seger var så pass överlägsen som 1,37.
– Jag och Emma är starka skidåkare och visste att om vi hade häng på täten på slutet så skulle vi kunna ta hem det, sa Niklas Henriksson efter guldloppet.

Under torsdagen har även skidor individuellt 10 kilometer för damer och 15 kilometer för herrar avgjorts. Bland damerna segrade fransyskan Coraline Hugue-Thomas före tyskorna Denise Herrmann och Stephanie Böhler. Herrarnas guld gick till tjecken Martin Jaks före Petr Sedov från Ryssland och Veselin Tsinzov, Bulgarien.

Dubbelt franskt i slalompisten

På den alpina arenan avgjordes idag slalomtävlingen och återigen var det fransk dominans med guld i såväl dam- som herrklass. Fransyskan Laurie Mougel segrade före Christina Geiger från Tyskland. På tredje plats, Tessa Worley, Frankrike.
Mästarinnan Laurie Mougel var mycket nöjd med tävlingarna i Boden.
– Jag gillar snön här uppe i norra Sverige, och backen var perfekt för slalom. Jag har bara varit anställd av franska Försvaret i ett år så det ämitt första VM. Vi får ett fantastisk stöd av vår arbetsgivare så det känns extra bra att få betala tillbaka med medaljer, avslutar en glad segrarinna.

Herrarnas slalom vanns av Steve Missillier, Frankrike, före finländarna Max Luukko och Eemeli Pirinen.