Lindrigt skadade soldater åter på förbandet

Två irländska soldater körde under tisdagskvällen av vägen norr om Nässjö. De två soldaterna, som ingår i Nordic Battlegroups slutövning Joint Action 2014, skadades lindrigt och är nu tillbaka på förbandet.

De två soldaterna kördes under natten med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö för tillsyn och polisen underrättades. Inga andra än de två soldaterna ska ha skadats vid olyckstillfället och soldaternas anhöriga är underrättade om händelsen. Övningsledningen inledde under natten mot onsdagen  bärgning av det havererade åttahjuliga militärfordonet och påbörjade arbete med att säkerställa sanering av bränsle som läckt ut från fordonets egen tank. Soldaterna som körde av vägen ingår i en enhet som bland annat arbetar med underrättelse- och spaningsarbete sena tider på dygnet. Initialt utreds händelsen av polisen och egen personal inom Försvarsmakten.

Texten uppdateras.