Välkomna till Trängregementet

Med nervösa blickar vilar en dimma av frågor, ”Vad händer nu?” ”Har jag gjort rätt?” ”Vart ska jag?” Kön ringlar sig lång utanför vakten med nervösa personer som idag tar sina första steg in i en framtid inom Försvarsmakten.

Man packar en väska i förrådsmiljö.
Uthämtning av materiel. Foto: Caroline Karlsson/Försvarsmakten

För andra gången i år genomförde Trängregementet inryck till grundläggande militära utbildningen, GMU. Totalt 280 personer sökte sig till Försvarsmakten i Skövde varav 103 hade som destination Trängregementet. En av dem var Jakob Källström, som för ett år sedan avslutade risk- och räddningsprogrammet på gymnasiet.
 Målet är att jobba som sjukvårdare på Trängregementet. Det verkar mest intressant, säger han.

De tre närmaste månaderna kommer bli en intensiv period. En tretton veckor lång grundläggande militär utbildningen väntar rekryterna. En utbildning som är både utmanande och påfrestande där rekryterna får chansen att testa både sin fysiska och mentala förmåga och framförallt testa sina gränser Lite nervös är man, säger Jakob Källström.