Mästerskapets mästare

Nordiska mästerskapet i militär 5-kamp

Inför den tredje och avslutande dagen på det Nordiska mästerskapet i militär femkamp var det dubbelt danskt i toppen med Nanne Lihn som etta bland damerna, och Frederik Koch bland herrarna.

Nordisk mästare i militär 5-kamp; Trond Vognild. Foto: Janne Bohman
Sista tunga stegen innan målgång Foto: Janne Bohman
Glad svensk deltagare efter målgång Foto: Kalle Bendroth
Grattulationer deltagare emellan Foto: Janne Bohman

Nanne Lihn tog med sig ett försprång på över en halv minut. Ett försprång som hon lyckades hålla hela vägen i mål, och därmed ta hem den sammanlagda segern bland damerna.

I herrarnas terränglöpning hade ledande Frederik Koch endast dryga 13 sekunder till godo på andre man, och fick tillslut se sig slagen av norrmannen Trond Vognild.

 - Jag har varit sjuk tidigare i år men kände att jag var på väg upp i bra nivå igen. Så jag hoppades hela tiden att jag skulle kunna vinna den sammanlagda tävlingen, säger Trond Vognild.

Han menar att motståndet under det nordiska mästerskapet har varit mycket bra, och är därför extra glad att kunna åka hem med en guldmedalj.

Själva firandet kommer dock bli lugnt.

  - Det är norska mästerskapen om två veckor så det blir nog inte så vilt ikväll. Dessutom vill jag försöka göra ett så bra resultat som möjligt senare i år när det är VM i Sydkorea. Där har jag en silvermedalj att försöka försvara, säger Trond Vognild.

I herrarnas lagtävling tog Danmark, Norge och Sverige, första, andra och tredjeplats, och kvinnornas lagtävling vanns av Holland följda av Danmark.

Sverige lyckades, genom Jenny Lindkvist, även knipa en hedersam individuell bronsmedlalj.

Gå till http://milpent.dk/mnc2014/ för att se samtliga resultat för de nordiska mästerskapen i 5-kamp.