Kampen har börjat!

Nordiska mästerskapen i militär femkamp

Under onsdagen drog Nordiska mästerskapen i militär 5-kamp igång. Förutom de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland, finns även Holland och Italien på plats.

Svensk deltagare under skyttet Foto: Janne Bohman
Spurten innan hinderbanans målgång Foto: Kalle Bendroth
Italiensk deltagare glädjs över sina resultat i skyttet Foto: Janne Bohman

Tävlingen inleddes med skytte och bland de hoppfulla fanns tränaren för det Hollänska herrlaget, Melvin Laport. Det Hollänska laget kom, liksom de flesta andra av lagen, under måndagen, och kunde därför prova de olika banorna på plats under tisdagen innan tävlingen satte igång.

 - Vi har bra självförtroende i truppen och de nordiska länderna ger bra motstånd, säger Melvin Laport.

Tränare Laport uppskattar att det inte finns så många störande moment runt omkring själva tävlingen. I stället kan de tävlande fokusera på sina prestationer.

 - Allt runt omkring har varit bra hittills, mat, boendet och information har fungerat på ett bra sätt, säger han.

Det Holländska laget siktar i förlängningen på att göra bra ifrån sig på VM i Sydkorea, och ser det nordiska mästerskapet som en viktig del i förberedelsen för det.

 - Men vi tar även den här tävlingen på största allvar. Vi tror särskilt att damlaget är redo att göra ett riktigt bra resultat här, säger Melvin Laport.

Efter skyttet stod Norge som segrare både individuellt och i lagtävlingen på herrsidan medan Hollland ledde både som lag och individuellt på damsidan.

Men under onsdagen genomfördes även hinderbanan. Efter ett strålande väder och många personliga rekord lyckades normännens herrar hålla kvar sin förstaplacering både individuellt och i som lag. På damsidan behöll även Holland sin förstaplats som lag, men individuellt leder nu en danska.

Kontinuerligt uppdaterade resultat, både invidviduellt och lag hittar ni på http://milpent.dk/mnc2014

Där finns resultaten även kategoriserade som nordiskt mästerskap, dvs. utan Holland och Italien.

Tävlingen pågår till och med fredag kommer nu först, under torsdagen att handla om hindersimning på förmiddagen och handgranatkastning på eftermiddagen.