Bucklan kvar i Boden - Elin Strömblad vann Gladiatorerna!

Hård kritik i semifinalen, tufft motstånd i finalen. Ändå lyckades Elin Strömblad, Artilleriregementet, stå som segrare i damfinalen av underhållningsprogrammet Gladiatorerna. För andra året i rad visade därmed en kvinnlig anställd på A 9 att Försvarsmakten är en plats för vinnare. Bucklan stannar i Boden.

Beskriv känslan på plats när du gått i mål och insett att du vunnit Gladiatorerna 2014?
— Det var helt stört, jag storbölade direkt efteråt. Det är samtidigt riktigt skönt att det nu är officiellt. Det blir kul att komma till jobbet.

 Hur har det varit att så pass många månader hålla det hemligt?
— Alla som jag ville skulle veta har varit på plats i publiken, så det har inte varit jätte jobbigt.

 Du kan nu inte bara titulera dig som vinnare av Gladiatorerna, segern innebar också en vinstcheck på en kvarts miljon. Har du några tankar kring vad du ska göra med pengarna?
— Jag har investerat i en lägenhet, annars ska jag spara och resa med min pojkvän i sommar.

Vad gjorde just dig till en vinnare av Gladiatorerna 2014?
— Vi som arbetar inom Försvarsmakten är tränade för att prestera under press, vilket jag kände att jag hade stor nytta av under tävlingarna. Sen är det många i efterhand som har sagt att man borde göra det enbart till en tävling uppbyggd enbart på en hinderbana, just för att det var där jag presterade som bäst. Stundtals gick det tungt under semifinalen och finalen, men man får samtidigt inte glömma att jag var den som tog flest poäng av alla kvinnliga utmanare under grundomgången med 44 poäng.

 Har du några andra träningsmål som du vill åstadkomma under den närmsta tiden?
— Just nu vill jag satsa på jobbet som speciallistofficer på Artilleriregementet. Men, jag ska även hinna med att tävla i olika hinderbanetävlingar, så som Tough Viking.

 Vad vill du säga till dem som redan nu känner att de vill söka till en eventuell ny säsong av programmet?
— Om man är sugen på att testa något nytt och vill ha en utmaning så tycker jag absolut att man ska söka.

Till sist Elin. Du fick en tuff smäll av gladiatorn Bullet under en utav grenarna, vad sa hon till dig efter din målgång i hinderbanan?
— Hon och alla andra gladiatorer ville kramas och ta bilder, men jag som var kritvit i ansiktet och precis hade gråtit av lycka ville mest hem, men det är sådant man får bjuda på.

En trött vinnare av Gladiatorerna 2014 har därmed gett sin syn på sin upplevelse i underhållningsprogrammet. En vinnare som dessutom åkte från Enköping och firandet av segern, till Boden och de fem övningsdygn som väntar henne i och med rekryternas slutövning, Aldrig ge upp. Det ska till en gladiatorvinnare för att orka med ett sådant hektiskt schema.