Välkommen till nya forsvarsmakten.se

Försvarsmakten förbättrar i dag onsdag den 18 september sin service online genom att nylansera www.forsvarsmakten.se. En förbättrad design och prestanda ska bidra till fler och nöjdare besökare.

Sedan 2011 har Försvarsmakten utökat sin webbmiljö med en egen bloggportal och en rekryteringswebbplats som stöd för sin personalförsörjning. Dagens lansering innebär att den gamla myndighetswebbplatsen ersätts av en ny.

− Med den nya myndighetswebbplatsen får vi tre webbplatser som samverkar med varandra och leder besökaren rätt, oavsett vad syftet med besöket är. Webbplatserna svarar mot olika behov och kompletterar varandra. Tillsammans bildar de en bra plattform för vår digitala kommunikation och mötet med allmänheten, säger Niklas Englund som är projektledare på Försvarsmaktens informationsstab.

Vad är nytt?

Bland förbättringarna finns en mer genomarbetad textmassa, en mer integrerad och rikare bildupplevelse samt en mer komplett samling information till varje ämne.

− Det här är bara startskottet för den nya myndighetswebbplatsen. Det finns mycket kvar på vår önskelista över utveckling och förbättring – ett arbete som nu tar vid.

Buggar och feedback

Lanseringen av en ny webbplats kan innebära oförutsedda buggar och problem, eller att information som man är van att hitta på ett ställe har flyttat till ett annat.

− Vi ber om ursäkt för eventuella problem som våra besökare upplever under lanseringen och den närmaste tiden som följer. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få och uppmanar våra besökare att använda feedback-funktionen som alltid hänger med i sidfoten, säger Niklas Englund.