Öppet hus lockade stora som små

Många var de som hade intresse av att veta mer om vår funktion i Försvarsmakten och vad som fanns innanför grindarna.

Många besökare var nyfikna på våra vapen som används i Försvarsmakten.. Foto: Foto: Maddelena Lago/Ing 2/Försvarsmakten
Den äldre generationen är en viktig del i kommunikationen av vår verksamhet, här finns mycket erfarenhet att hämta. Foto: Foto: Maddelena Lago/Ing 2/Försvarsmakten
Axel Alvin och pappa Jonas. Foto: Foto: Maddelena Lago/Ing 2/Försvarsmakten
Fabian Cornils och Anders Olofsson planerar att bli tidvis respektive kontinuerligt tjänstgörande soldater. Foto: Foto: Maddelena Lago/Ing 2/Försvarsmakten

Ingenjörförbanden har en stor bredd av uppgifter vilket gör att det finns många olika inriktningar att arbeta inom. Hundförare, ingenjörsoldater, brosoldater, geosoldater, förare med flera fanns på plats för att svara nyfikna på deras frågor.

Efter att chefen Ing 2, Patrik Ahlgren, invigt dagen startade förevisningar och olika informationspunkter som fanns utspridda vid kasernområdet, veteran- och anhöriginformation, hemvärnet och i samband med att armédykarna firade 60 år fanns även dykfunktionen på plats.

Axel Alvin och pappa Jonas ville gärna veta mer om att arbeta i Försvarsmakten och framförallt vad den grundläggande militära utbildningen innebär.
– Jag vill gärna genomföra utbildningen men det blir ju först om några år, men tänkte passa på att få veta lite mer nu när ni hade öppet hus, sa Axel.

Pappa Jonas tyckte det var kul att se vad som fanns innanför grindarna.
– Jag åker förbi nästan varje dag men har inte riktigt vetat vad ni gör, så det här var ett ypperligt tillfälle. 

Ett annat gäng som visade stort intresse för både maskiner och de vapen som används i Försvarsmakten var våra rekryter som nu gjort cirka en tredjedel av sin utbildning vid förbandet.
– Att få mer inblick i funktionen har verkligen gjort mig mer motiverad att slutföra utbildningen och sedan jobba vidare inom yrket, sa Anders Olofsson.