Försvarsmaktens presschef slutar

Försvarsmaktens presschef, Roger Magnergård, slutar den sista september för att återgå till konsultverksamhet som kris- och medietränare.

Roger Magnergård
Roger Magnergård Foto: Försvarsmakten
Roger Magnergård Foto: Försvarsmakten

– Jag anställdes för att skapa en proaktiv och öppen informationstjänst samt för att få igång en försvarsdebatt, säger Roger Magnergård. När jag nu ser rejäla resultat av detta uppdrag ska jag sträva efter att på nytt utses till Sveriges bäste medietränare.

Roger Magnergård anställdes i mars 2007 och åren har för informationstjänsten innehållit många komplexa uppgifter – som stupade soldater i Afghanistan, värnpliktens vilande och diskussionen om Försvarsmaktens långsiktiga ekonomi.

– Nu ska jag först ta ledigt och vila upp mig i sommar. Men jag kommer att sakna alla vänner och den kämpaglöd som finns i myndigheten.

Försvarsmaktens informationsdirektör, Erik Lagersten, säger:

– Det har varit roligt och fantastiskt stimulerande att få arbeta med Roger. Det kommer att bli ett tomrum men jag förstår samtidigt att Roger nu väljer att sluta då arbetet det närmaste året kommer att präglas mycket av intern omstrukturering.

Informationsstaben kommer att reduceras, i likhet med övriga Högkvarteret, med 20 procent. Arbetet vid staben kommer att behöva förändras i grunden med idag många osäkerheter. Hur arbetet med media och press kommer att organiseras är ännu inte beslutat eller vilken organisation som ska gälla för denna.

Presschefens arbetsuppgifter omhändertas tills vidare av pressekreterare Philip Simon.