Första ubåtsflottiljen i Stockholm

Har du gjort planer för helgen? Stryk dem! Passa på att besöka Skeppsbro- och Stadsgårdskajen i Stockholm den 7 - 9 juni. Första ubåtsflottiljen besöker Stockholm och ger dig och dina vänner möjlighet att gå ombord på en svensk ubåt och dykeri- och ubåtsräddningsfartyget HMS Belos.

Första ubåtsflottiljen besöker Stockholm. Foto: Försvarsmakten
HMS Belos är marinens dykeri- och ubåtsräddningsfartyg.
HMS Belos är marinens dykeri- och ubåtsräddningsfartyg. Foto: Försvarsmakten
Besök Första ubåtsflottiljen i helgen.
Besök Första ubåtsflottiljen i helgen. Foto: Försvarsmakten
HMS Belos är marinens dykeri- och ubåtsräddningsfartyg. Foto: Försvarsmakten
Besök Första ubåtsflottiljen i helgen. Foto: Försvarsmakten

Under två dagar i september 2012 fick nästan 3 800 besökare i Stockholm se hur en ubåt ser ut på insdan. Dessutom fick de möjlighet att se hur Försvarsmaktens mest avancerade dykplattform fungerar.

Helgen den 7 - 9 juni kommer Första ubåtsflottiljen till Stockholm och bjuder in allmänheten att besöka dykeri- och ubåtsräddningsfartyget HMS Belos och ubåten HMS Halland.

Lördag den 8 juni genomför Första ubåtsflottiljen, Fjärde sjöstridsflottiljen och Amfibieregementet tillsammans evenemanget "Marinens dag". Förutom visning på fartyg finns det också möjlighet att få en förevisning på olika materielsystem och hur de olika funktionerna. Under hela helgen finns också ett tält med yrkesinformatörer och information om Försvarsmaktens utbildningar för den som exempelvis är intresserad av att söka en grundläggande militär utbildning och en karriär i ubåtsvapnet.

Hur styr man en ubåt? Hur trångt är det egentligen? Hur djupt kan dykarna på HMS Belos dyka? Helgen den 7 - 9 juni får du förhoppningsvis svar på många av dina frågor om ubåtar, dykning och ubåtsräddning.