Försvarsmakten först på nya Youtube

Nu lanserar Google en ny och förändrad version av sin videotjänst Youtube i Sverige. Den största förändringen är att en och samma kanal nu fungerar bättre i mobiltelefoner, läsplattor och tv-apparater. Försvarsmaktens Youtubekanal är först ut i Sverige.

Foto: Försvarsmakten

Samtidigt som Youtube anpassas för andra typer av enheter än vanliga datorer har designen förändrats. Den nya versionen, som kallas One Channel, hade premiär på den amerikanska marknaden tidigare i år.

– Försvarsmakten har ambitionen att ligga i framkant och Youtube är en viktig kanal där vi på ett bra sätt når våra målgrupper och får en så stor spridning som möjligt av våra filmer, säger Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten.

Försvarsmakten har en egen kanal på Youtube sedan 2009. Den beskriver Försvarsmaktens verksamhet i Sverige och utomlands. Försvarsmakten har i dag omkring 200 filmer på kanalen och över tre miljoner visningar.

Besök kanalen på youtube.com/forsvarsmakten.