Att jobba på Ing 2 då och då

Ing 2 håller som bäst på att anställa medarbetare som vill jobba då och då det vill säga tidvis tjänstgörande gruppbefäl och soldater. En anställning som tidvis tjänstgörande innebär tjänst som soldat några gånger om året i Eksjö men kan också innebära internationell tjänstgöring. Har du gjort värnplikt och är intresserad av ett jobb på Ing 2 kanske det är något för dig?

Bild från sommarens krigsförbandsövning med tidvis tjänstgörande soldater. Foto: Peter Gustafsson/Ing 2
Uppställning inför dagens tester.
Uppställning inför dagens tester. Foto: Emelie Liberg/Ing 2
Armhävningar är ett av de fysiska testerna.
Armhävningar är ett av de fysiska testerna. Foto: Peter Gustafsson/Ing 2
Jonathan, Krister och Tobias passar på att kolla in en ingenjörbandvagn när de är på Ing 2.
Jonathan, Krister och Tobias passar på att kolla in en ingenjörbandvagn när de är på Ing 2. Foto: Peter Gustafsson/Ing 2
Uppställning inför dagens tester. Foto: Emelie Liberg/Ing 2
Armhävningar är ett av de fysiska testerna. Foto: Peter Gustafsson/Ing 2
Jonathan, Krister och Tobias passar på att kolla in en ingenjörbandvagn när de är på Ing 2. Foto: Peter Gustafsson/Ing 2

För Jonathan Johansson, Krister Johansson och Tobias Bragsten är ett jobb som soldat mycket intressant. De tre var tillsammans med ett trettiotal andra med på en av de testhelger som arrangeras på Ing 2. En testhelg går ut på att kontrollera att de som söker ett jobb som tidvis tjänstgörande soldat uppfyller de krav som ställs anställning. Läkarundersökning, fysiska tester samt en yrkesintervju.

Jonathan, 22, studerar till sjuksköterska och ser fram emot att kunna kombinera ett framtida arbete i sjukvården men ett jobb som soldat.

– Det skulle vara en bra kombination att vara fältarbetsdykare, stridssjukvårdare och att jobba i vården civilt, menar Jonathan. Jag var med i Nordic Battle Group 11 och trivdes jättebra i försvaret, jag vill gärna hålla kontakten med Försvarsmakten.

Tobias och Krister har några år mer på nacken än Jonathan, de är 29 respektive 33 år och har båda bildat familj. Även de ser Försvarsmakten och Ing 2 som ett framtidsjobb. Tobias gjorde sin värplikt på P 7 i Skåne och har både varit med i Nordic Battle Group 08 och varit på insats i Kosovo och vill gärna bli fordonsförare. Krister gjorde sin värnplikt på F 7 i Såtenäs och jobbar nu inom metallindustrin. Han skulle gärna vilja göra internationell tjänst som ingenjörsoldat, en erfarenhet han ännu inte har.

– Det är just känslan av att bidra som känns viktig, säger de båda.

Det finns många jobb som tidvis anställd soldat lediga på Ing 2 eftersom rekryteringen precis av tidvis anställda påbörjats under hösten 2012. Fram till årsskiftet ska cirka 170 nya medarbetare anställas och fortsatt under åren framåt ska över 650 soldater inom många olika inriktningar finna ett jobb på Ing 2.

Läs mer om att bli tidvis anställd soldat här på Försvarsmaktens hemsida. Är du intresserad av en anställning på Ing 2 kan du kontakta rekryteringsofficeren, rekrytering-ing2@mil.se.