Ing 2 soldat skadad i Afghanistan

Den soldat, tillhörande Ing 2, som skadades av en vägbomb i Afghanistan på fredagen vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hans tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt. På plats vid Akademiska sjukhuset finns personal från Ing 2 som stöd till soldatens anhöriga.

Det var på fredagen som soldaten skadades av en vägbomb i området Chimtal, 40 kilometer väster om Mazar-e-Sharif, där huvuddelen av den svenska Afghanistanstyrkan är förlagd.

Soldaten ingick i en patrull som var på ett rutinuppdrag tillsammans med afghanska säkerhetsstyrkor. Soldaterna gick utanför fordonen under uppdraget vid byn Naw Shahr-e Baluch i Chimtal när en bomb exploderade. Den skadade soldaten ådrog sig svåra skador i benen samt i ena handen.

Sjukvårdspersonal som ingick i enheten genomförde ett snabbt omhändertagande på plats. Därefter har soldaten vårdats på fältsjukhuset på den tyska basen Marmal där han också har opererats och vidare transporterats till Sverige för fortsatt vård vid Akademiska sjukhuset.

För ytterligare information kontakta Ing 2 informatör Maddelena Lago 070-300 20 17.