Pristina den 28 november

Måndagen den 28:e november inföll den Albanska flaggans dag. För många Kosovarer är det en stor dag som firas medan skolor och arbetsplatser är stängda.

Tidig morgon, Mother Theresa Street kläs i röda färger
Tidig morgon, Mother Theresa Street kläs i röda färger Foto: Sara Eklund/Försvarsmakten
Tidig morgon, Mother Theresa Street kläs i röda färger Foto: Sara Eklund/Försvarsmakten

KFOR har ett LMT (liaison monitoring team) stationerat i Pristina  som består av soldater och officerare från Sverige. Måndagen blev en intensiv dag då teamet övervakade firandet på gator och torg i huvudstaden. Från tidig morgon till sen kväll var det olika aktiviteter och ceremonier i huvudstaden. För LMT är det viktigt att ha alla sinnen påslagna, titta, uppleva och inte allra minst träffa och prata med invånarna för att tidigt kunna känna av eventuella förändringar i samhället.