Många anhöriga på Trängregementets dag

I lördags den 15 oktober genomfördes Trängregementets dag. En dag när anhöriga och andra intresserade kunde ta del av verksamheten på förbandet.

Många anhöriga var intresserade av att besöka Trängregementet på regementets dag. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten
En soldat visar sin utrustnig och blir intervjuad av lokaltidningen.
En soldat visar sin utrustnig och blir intervjuad av lokaltidningen. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten
En av besökarna bjuds på fältmässig lunch tillagad i kokkontainer.
En av besökarna bjuds på fältmässig lunch tillagad i kokkontainer. Foto: Jonas Pettersson/Försvarsmakten
Högtidlig uppställning på kaserngården.
Högtidlig uppställning på kaserngården. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten
En soldat visar sin utrustnig och blir intervjuad av lokaltidningen. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten
En av besökarna bjuds på fältmässig lunch tillagad i kokkontainer. Foto: Jonas Pettersson/Försvarsmakten
Högtidlig uppställning på kaserngården. Foto: Mattias Nurmela/Försvarsmakten

När grindarna hade öppnats klockan 09.00 kunde besökarna bland annat lyssna till musikkåren och delta vid soldaterinran - en välkomstceremoni för nya soldater. Efter att den ceremoniella delen var avslutat var nog många fingrar och tår kalla och då fanns det möjlighet att avnjuta en kopp kaffe med tilltugg i kafétältet eller på Götamässen.

På kaserngården fanns en mängd materiel utställd så besökarna kunde ta en närmare titt på bland annat min- och splitterskyddad buss, fälttruck och rullflakssläp. Lite längre bort stod kokkontainern där man tillredde lunchen som senare serverades till de i förväg anmälda.

GMU-information till anhöriga

Många av besökarna var anhöriga till de rekryter som nu genomför sin grundläggande militära utbildning, GMU på P 4. Deras kompanichef Henrik Johnsson berättade om utbildningen och vad den innebär för deras anhöriga.

KS 25-information till anhöriga

Dagen innehöll också en information om KS 25 till de anhöriga som har familjemedlemmar som ska ingå i den missionen. Chef för KS 25, Niclas Wetterberg riktade att särskilt tack till de anhöriga som fanns på plats för att han får "låna" deras nära och kära under missionsperioden. KS 25 är den styrka som ska till Kosovo 2012 och där flera av medarbetarna samt chefen är från Trängregementet.