Ett stort bevis på uppskattning

Utvecklingsofficer Magnus Hallberg vid Markstridsskolan har tilldelats en utmärkelse från Nato Research and Technology Organization för sin insats i arbetet med soldatutrustning utifrån perspektivet integrering och interoperabilitet.

Utmärkelsen betyder mycket för Magnus Hallberg och det är med stolthet som han tog emot diplomet via Michael Claesson, chef för Markstridsskolan. Foto: Hans Kristiansson/Försvarsmakten

Magnus har medverkat i en multinationell arbetsgrupp som bland annat arbetat fram Nato Accesory Rail STANAG 4694, som ersätter ett antal olika fästsystem.
Nato Acessory Rail används på burna vapensystem och som gör det möjligt att fästa exempelvis sikten och mörkerutrustning. Arbetsgruppens framgång handlar bland annat om att Nato Accesory Rail har blivit standard på de flesta nytillverkade handburna vapensystem.

Gruppen har i sin rapport avhandlat designregler för framtida automatkarbiner inom områdena: tekniska gränssnitt, strömförsörjning och brukarergonomi.
– Jag är mycket glad över att studien resulterade i något som gör skillnad i soldatens vardag, säger Magnus.

Magnus arbetar till vardags vid Markstridsskolan och är ansvarig för utveckling och implementering av soldatutrustning. Magnus är oerhört engagerad i såväl utbildning som utveckling av ny materiel och uppskattningen från NATO Research and Technology Organization ger extra energi i det fortsatta arbetet.