Besök oss den 3 december

Vi bjuder in dig som fyllt 18 år och som är intresserad av ett jobb i Försvarsmakten till en besöksdag i Eksjö. Oavsett om du har gjort värnplikten, den grundläggande militära utbildningen eller om du inte alls tjänstgjort tidigare i Försvarsmakten är du välkommen.

Foto: Maddelena Lago/Ing 2/Försvarsmakten

Lördagen den 3 december är du som fyllt 18 år och som är intresserad av ett jobb i Försvarsmakten välkommen till en besöksdag i Eksjö. Under dagen kommer du att få information om utbildning och olika anställningsformer och hur det är att arbeta hos oss. Du kommer också att få möjlighet att stifta närmre bekantskap med vår personal, både soldater och befäl, men också delar av vår materiel.

Resan med någon av de bussar som hämtar upp på olika platser är gratis och tar dig till Eksjö på morgonen och hem igen på eftermiddagen. Bussturerna hittar du i tidtabellen till höger. Vi bjuder på fika och lunch. Program och karta för dagen hittar i filen ”Program & Karta” till höger.

Är du intresserad av ett jobb i Försvarsmakten?

Ett spännande jobb där du får möjlighet att mogna och utvecklas, både i ditt yrke och som människa. Ett jobb på en arbetsplats som har stort förtroende för individens förmåga och där du har stort utrymme för eget ansvar. Med ett jobb i Försvarsmakten har du möjlighet att hjälpa andra, ett jobb där du kan göra skillnad. Tillsammans med dina kamrater bilda unika lag med stark sammanhållning och tydlig tillhörighet.

Vilka jobb kan man ha?

En del jobbar hos oss en kortare tid och skaffar sig en unik merit, andra satsar på en längre karriär. Om du gjort värnplikt eller grundläggande militär utbildning kan du till exempel bli kontinuerligt anställd soldat eller gruppchef. Du kan, om det passar dig bättre, istället bli tidvis anställd. Detta innebär att du enbart tjänstgör ett par tillfällen per år, övrig tid arbetar du för sin ordinarie arbetsgivare. Du kan också bli soldat i hemvärnet.

Vad gör vi på Ing 2?

Ing 2 rekryterar, anställer och utbildar personal till två ingenjörbataljoner i Försvarsmaktens insatsorganisation men också en Hemvärnsbataljon. Vår personal utbildas och tränas till olika befattningar, som till exempel ingenjörsoldater, maskinförare, ammunitionsröjare, dykare eller sjukvårdare. Utbildning och övning sker med en mängd olika materiel, till exempel fasta och flytande brosystem, splitterskyddade fordon, ledningssystem samt ammunitions- och minröjningssystem. Ing 2 arbetar också aktivt med att ge soldater ett civilt meritvärde och därigenom öka möjligheterna på den civila arbetsmarknaden efter avslutad anställning hos oss.