Varmt välkomna till Skövde!

Så här års välkomnar vanligtvis Skövde nya studenter till Högskolan. I år är inget undantag, men det är inte enbart studenter som har anlänt. Försvarsmakten i Skövde välkomnar också en hel del nyanställda soldater som även de togs emot med öppna armar vid NUkalaset som genomfördes under torsdagen den 8 september i centrala Skövde.

Soldater och studenter välkomnas av representanter från kommunen, högskolan och Försvarsmakten. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten
Försvarsmakten i Skövde på plats för att prata med intresserade om soldatyrket.
Försvarsmakten i Skövde på plats för att prata med intresserade om soldatyrket. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten
Försvarsmakten i Skövde på plats för att prata med intresserade om soldatyrket. Foto: Caroline Johansson/Försvarsmakten

NUkalaset genomfördes som ett samarbete mellan Skövde kommun, Skövde högskola, Next Skövde och Försvarsmakten med syfte att introducera staden och dess möjligheter, samt att varmt välkomna soldater och studenter till sin nya ort. Kalaset inleddes med en uppsamling på Hertig Johans torg där Falköpings trumkår spelade för både tåget med studenter och soldater och förbipasserande Skövdebor innan det var dags att gemensamt promenera upp till Arena Skövde där själva evenemanget sparkade igång på allvar.

Väl på plats hälsades alla välkomna av kommunfullmäktiges ordförande Katarina Jonsson, rektorn för Skövde högskola Sigbritt Karlsson samt regementschefen för Skaraborg regemente Ronald Månsson.

Soldat och student samtidigt?
Efter att ha blivit underhållna med bland annat musik och dans fanns möjligheten att träffa representanter för olika företag, organisationer och föreningar i regionen. Självklart fanns Försvarsmakten i Skövde på plats för att svara på frågor om soldatyrket, och då inte minst om möjligheten att kombinera sina studier med en tidvis tjänstgöring inom Försvarsmakten. Passande för den som inte vill behöva välja mellan det civila och det militära då man som tidvis anställd soldat tjänstgör periodvis inom Försvarsmakten och spenderar resten av tiden med att arbeta eller studera på annat håll.

Helkväll på stan
När det framåt kvällen var dags att runda av uppe på Arena Skövde kunde den som ville fortsätta ner på stan där barer, caféer, restauranger och affärer erbjöd utökade öppettider och specialerbjudanden under kvällen för att ytterligare bidra till en bra stämning och möjligheten att lära känna sina nya kamrater och sin nya stad bättre.