Upplev Skövde med hjälp av ny app

Försvarsmakten i Skövde lanserar idag, tillsammans med destinationsbolaget Next Skövde och Högskolan i Skövde, Skövde-appen. Ett hjälpmedel för nyanlända att ta del av stadens utbud.

Appen lanserades med hjälp av ambassadörer som assisterade besökare i Skövde centrum med att ladda ner applikationen till sina telefoner. Foto: Joakim Elovsson/Försvarsmakten

Appen är ett resultat av ett utökat samarbete mellan Försvarsmakten, högskolan och kommunen i Skövde som även ledde till det stora välkomstkalas som hölls för nyanlända studenter och soldater i Skövde nyligen. Appen är framtagen för att hjälpa nyinflyttade, turister och de som redan bor i staden att ta del av Skövdes utbud. Användaren får allting serverat på ett snabbt och smidigt sätt vare sig det handlar om att äta, bo, shoppa eller nöjesliv. För den som har svårt att välja vad man ska hitta på under dagen finns också en slumpgenerator som slumpar fram intressanta aktiviteter och en kartfunktion som erbjuder en utmärkt överblick över dessa aktiviteter.

– En aktiv fritid står högt på våra soldaters önskelista och appen är ett utmärkt sätt att ta del av det stora utbud Skövde har vad gäller motions- och träningsmöjligheter. Att Skövdes olika boenden är med i appen är också ett plus. Sedan är kartfunktionen en ovärderlig hjälp för nyinfyttade. Ett smidigt sätt att lära sig staden och känna sig välkommen, säger Ronald Månsson, chef för Skaraborgs regemente.

Appen finns på Itunes och Android market och så här laddar du ner den:

Via Iphone/Ipad
1. Anslut till Itunes/Appstore med din iphone/ipad.
2. Sök efter ”Skövde”
3. Markera att du vill ladda ner appen.
4. Skriv in dina användaruppgifter för Itunes. Har du inget Itunes-konto måste du skapa ett nytt. Följ hänvisningarna för detta.
5. Appen laddas ner till din iphone eller ipad.

Via smartphone (Android)
1. Anslut till Android market med din smartphone.
2. Sök efter ”Skövde”
3. Markera att du vill ladda ner appen genom att klicka på GRATIS.
4. Tryck på OK och appen hämtas automatiskt.