Försvarsmakten sponsrar Svensk Innebandy

Försvarsmakten kommer under säsongen 2011/2012 vara huvudsponsor till Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Svensk Elitinnebandy (SEI) och därmed synas i samband med seriespel, cuper och landslagsarrangemang. Ledarskap, lagarbete och fysisk aktivitet är några av de ideal som Försvarsmakten delar med Svensk Innebandy.

– Innebandy engagerar nära en miljon människor och finns överallt i vårt land. Det är en sport som representerar lagarbete, uthållighet, snabba taktiska beslut och lekfullhet. Det är också en sport som bedrivs på varje förband inom Försvarsmakten. Innebandyn är ett spännande sätt att möta de många unga som i framtiden kan ha Försvarsmakten som en attraktiv karriärväg och arbetsgivare, säger Fredrik Svahn, Försvarsmaktens marknadschef.
– Vi ser samarbetet med Svensk Innebandy som en långsiktig satsning där vi succestivt kan öka vår ambition, fortsätter Fredrik

 – Det känns mycket positivt och inspirerande att inleda ett samarbete med Försvarsmakten. I dem ser vi en ny huvudsponsor som upptäckt innebandyns stora potential och som vill aktivera sig för att nå en intressant målgrupp och samtidigt vill hjälpa till att synliggöra sporten, säger Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

Försvarsmakten har förbundit sig att stödja Svensk Innebandy inledningsvis i ett år med en option om ytterligare två år. De lokala innebandyklubbarna och förbanden runt om i landet kommer uppmuntras att bygga relationer och utveckla samarbeten med varandra.

– Vi är mycket glada och stolta över att Försvarsmakten valt att engagera sig i Svensk Innebandy. Det ska bli en förmån att få samarbeta med en engagerad och långsiktig partner, säger Kim Fors, ordförande i Svensk Elitinnebandy.