Rygghäng och räckhäng på sportig festival

I Försvarsmaktens monter på Scandinavian Sport & Fitness Festival är det full aktivitet. Försvarsmakten erbjuder besökarna att genomföra multitestet som består av en serie styrkeövningar som push-ups, sit-ups, spänst hopp, rygghäng och räckhäng.

Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten
Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten
Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten

Många vill prova multitestet och för de två som får flest poäng varje dag väntar en flygning med en helikopter 15.
– Det är några stycken som har fått riktigt bra resultat, säger Victor Svensson från kustjägarkompaniet. Victor jobbar i Försvarsmakts monter och hjälper besökarna att utföra testerna på rätt sätt och registrera sina resultat.

För den som vågar finns ett fem meter högt hopptorn att kasta sig ut på en linbana. Marina som precis kommit åkandes med linbanan säger:
– Det var lite läskigt att titta ner där uppifrån men sen var det bara kul.
Första dagen har skolorna i närområdet fått gratis inträde och det är många ungdomar som tagit chansen att besöka mässan. Det är första gången den här typen av festival genomförs i Skandinavien och många av besökarna har höga förväntningar på programmet. Varje dag kommer Försvarsmakten att genomföra ett brak-pass på huvudscenen.
– Hoppas att det kommer många som vill vara med och köra med oss, säger Desirée Ohlsson från Blekinge flygflottilj F17, som strax skall upp på scenen och få besökarna att svettas tillsammans med Försvarsmakten.

Skandinavien Sport & Fitness Festival pågår 26-28 augusti på Kista mässan i Stockholm.